the emperors club

15208_3

Karakterin eğitimle değişmeyeceğini anlatan güzel bir film. Senatör çocuğu Sedgewick Bell yeni öğrenci olarak sınıfa gelir. Fakat Sedgewick Bell yaramaz ve haylaz öğrencidir. Karizmasıyla da bütün sınıfı etkiler. Bay Hundert kendine göre kuralları olan disiplinli bir öğretmendir. Öğrencilerin eğitimi yanında onların kişiliğini de şekillendirmek için uğraşıyor. Bay Hundert Senatöre çocuğu hakkında uyarmaya gidiyor baba ise “sen ancak öğretebilirsin çocuğuma ben şekil veririm sen değil” diyor. Bu cevap karşısında şaşıran Bay Hundert ise Bell’in okuması için elinden gelen teşviki yapıyor, hatta prensiplerinden bile ödün veriyor. Tahmin edilen klişe bir sonla bitmiyor.
Filmde de geçtiği gibi . Her insanın yaşamında, her şeyi değiştirebilecek olan biri vardır Bu hayatımızda olan biri, okuduğumuz kitaptaki bir kişi ya da izlediğimiz filmde olabiliyor.

english vinglish

images

Kesinlikle çok sevimli ve sıcak bir filmdi…İnsanın gününü güzelleştiren türden.Konusu bu kadar basit olan bir film ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi! Film hintli bir kadının ingilizce konuşamadığı için yaşadığı zorlukları anlatıyor.Şöyle baktığımız da gayet basit bir hikaye gibi görünüyor.Fakat hiçte öyle değil.Filmin akışı bunu size söylüyor zaten.Bu dramatik ve kimi yerlerde eğlenceli anlatılan bu filmde Bollywood filmlerinin başarılı ve güzel kadını Sridevi baş rol oynuyor.Srideviyi uzun bir aradan sonra ekranda görmek beni sevindirdi.Hala güzelliğinden bir şey kaybetmemiş ve hala oyunculuğuyla taş çıkartıyor.Filmin sonunda Shashi’nin yaptığı konuşmada insanın ağlamaması mümkün değil… Ayrıca her hint filminde olduğu gibi bu filmde de hintlilerin dansları ve müzikleri çok güzeldi.İnsanın enerjisini yerine getiren ve eğlendiren bir dans sunmuşlar filmde de bize.Bu sıcak ve samimi filmi izlemenizi tavsiye ederim.

Music of the Heart

51ecrVEaajL._SX425_

Genç müzik öğretmeni Roberta (Meryl Streep) Harlem’deki fakir çocuklara müziğin güzelliklerini ve viyolin çalmayı öğretmeyi amaçlayan idealist bir kadın. Mücadelesi sırasında elinde ne varsa kaybeden Roberta, tutkuyla inandığı müzik sayesinde inanılmaz olaylar yaşıyor.Film tek kelimeyle harikaydı !! Dram türünün en iyilerinden benim için !! Film hem eğlenceli hem de çok büyük dersler çıkarabiliyorsunuz ! Dünyayı bir de öğretmen gözünden görüyorsunuz. Filmi defalarca sıkılmadan izlemişimdir .. Herkesin arşivine eklemesi gereken bir film !!

Beyond the Blackboard

indir (1)

Arkadaşlar tavsiye ederim gerçekten çok güzel bir film çocukların hayata sarılması çok güzel gerçek bir hikayeden alınması dahada güzel sonunda göreceksiniz ve o insan saygı duyacaksınız.Yaşanmış bir hikayeden uyarlanan filmde; 24 yaşındaki çiçeği burnunda öğretmen Stacey, her ne kadar bazı korkular ve önyargılarla ilk dersine girse de, bir sığınma evinde, evsizlerden oluşan öğrencilerinin yaşamında büyük farklar yaratacaktır.

Pay İt Forward

indir

İyiliğin karşılığını alırsın.İyiliğin domino etkisi. Gerçekten çok güzel bir film. En kötü durumda olduğunuz zaman bir iyilik buluyorsun ve karşılığında 3 yapmak şartı koyuluyor ve bir birini domino ederek büyüyor. Sonu güzel bitti gerçekten gözlerim doldu. Belki de bu filmden sonra başladı telefonlarımıza şu mesajlara gelmeye
-Bu mesajı 10 kişiye at duaların kabul olsun
-Bu mesajı 10 kişiye at sevgilinle mutlu ol.iyi seyirler.

Won’t Back Down

wont-back-down-poster

Sosyal bir mesaj verme çabasının filmin geneline yayılmış olduğunu görüyoruz öncelikle…Güzel bir konu ve bunu işleyiş tarzı ile anlatma biçimi de başarılı…Her ne kadar düşük bütçeli ve mütevazi gibi görünse de aslında çok güzel mesajlar veren yapımlardan birisiydi…Eğitim sisteminin kötü oluşunu Amerika’daki sistem üzerinnden anlatsa da bir çok ülkede benzer sorunlar olduğu için aslında bir nevi evrennsel bir sorun anlatılmak istenen …Bu yüzden de hemen hemen her ülkeden ve seyirci kitlesinden kendisine fazlasıyla hitap bulabilecek bir yapım…Sizi sıkmayan bir düşünceyi savunma amacıyla yazılmış senaryosu ile ve tabi ki başarılı , kaliteli bir ooyuncu kadrosu ile izlenmeyi hakediyor…Belki o denli yaratıcı ya da büyüleyici sahneleri yok ama en azından bir tezi var ve bunu göstermek , anlatmak adına ulaşmak istediği amaca ulaşmış yapımlardan birisi…